Ett enkelt tips! Angående plastpåsar...

Fick ett tips om denna Ecobag med det något spännande namnet InTheNet UF. Det är en tygpåse i slitstarkt material som ska ersätta alla de småpåsar vi använder till att packa vår nyinköpta frukt och våra grönsaker i. Det går självklart att använda gång på gång och har en snörig annordning som ger möjligheten till förslutning. Frågan jag ställer mig som student och något ekonomiskt eftertänksam är hur mycket påsen väger. Köper man en paprika för 49kr/kg så bör inte påsen väga för mycket.Nu till mitt personliga tips! När jag handlar har jag slutat att plocka på mig en påse per frukt- och grönsakssort. Jag tar en påse sen stoppar jag alla mina frukter och grönsaker i den. Vid kassan plockar jag självklart upp alla de olika var för sig på bandet för att underlätta för kassörskan. Jag ser det inte som ett problem med hygienen då jag sköljer allt när jag kommer hem. Med tanke på alla andra händer som redan rört vid allt så gör detta antagligen ingen större skillnad för mig. Det leder däremot till att jag minskar mitt platspåseintag med ca 3-5 påsar per inköpstillfälle. Fantastiskt!
Tänk Klimaterian!


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , (intressant?)

Open-minded: en introduktion till tänkandetFörsta gången jag tittar på det är det väldigt överväldigande. Detta bör alla titta på några gånger.
Otroligt intressant och givande åsikter angående tänkandet och hur jag som människa hanterar det.
Kan vara nyttigt att ha i åtanke inte minst när man tar ställning till allt vad miljöfrågor heter. Idag har debatten vuxit sig så stor och omfattande att ingen människa har möjligheten att förstå allt, svar på frågetecken kommer från alla håll och kanter. Idag är det därför otroligt viktigt att alla människor verkligen tänker till extra för att själva förstå vad man själv tror och känner. Som videon också tar upp så är det också otroligt viktigt att på "rätt sätt" förstå vikten i att vara öppensinnad och fördomsfri. Det innebär som sagt inte att förklara alla händelser som övernaturliga och med en oförmåga att påverka och sedan stänga in sig med denna uppfattning. Var öppensinnad och fördomsfri!


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , (intressant?)

Är du Klimaterian?

Jag vet att jag är.

Det är nog idag inte många som lyckas blunda för att vår konsumtion av kött har en stor påverkan på miljön. Det handlar om den yta som boskap tar upp, den yta deras foder tar upp, transporter och ja, vafan listan kan bli ganska lång. Jag läser att boskap tar upp ca 30 % av jordens isfria yta och ca 70 % av all odlingsbar mark som finns att tillgå! Att ca två tredjedelar av allt spannmål som odlas av människan blir foder till boskap. Det här pågår för att vi vill äta de kopiösa mängder kött vi gör idag. Det pågår också samtidigt en kamp för överlevnad på grund av brist på mat i andra länder.

Köttkonsumtionen spås bara öka de närmaste åren. Vill vi det? Jag kan inte finna någon motivation eller förklaring till att äta kött i de kvantiteterna jag gjort tidigare. Kan du?

Att vara Klimaterian handlar inte om att sluta äta kött. Det handlar om att vara öppen för annat, att inte äta kött 7 gånger i veckan för att "Du alltid gjort det". Alternativen är idag många. Jag lovar att du inte behöver sitta i mörkret och äta bönor ur burken, låt dig istället inspireras och må bra. Att laga mat är roligt och jag lovar att det inte är köttet som gör det.

Jag vet, namnet kan behöva ses över lite kanske, men jag tycker "Klimaterian" ligger ganska bra på tungan.
Som myntare av detta begrepp ser jag nu att ni sprider kunskapen och dess innebörd vidare.
Vi ska alla bli Klimaterianer!


Låt oss visa vägen mot en bättre framtid.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

RSS 2.0