Open-minded: en introduktion till tänkandetFörsta gången jag tittar på det är det väldigt överväldigande. Detta bör alla titta på några gånger.
Otroligt intressant och givande åsikter angående tänkandet och hur jag som människa hanterar det.
Kan vara nyttigt att ha i åtanke inte minst när man tar ställning till allt vad miljöfrågor heter. Idag har debatten vuxit sig så stor och omfattande att ingen människa har möjligheten att förstå allt, svar på frågetecken kommer från alla håll och kanter. Idag är det därför otroligt viktigt att alla människor verkligen tänker till extra för att själva förstå vad man själv tror och känner. Som videon också tar upp så är det också otroligt viktigt att på "rätt sätt" förstå vikten i att vara öppensinnad och fördomsfri. Det innebär som sagt inte att förklara alla händelser som övernaturliga och med en oförmåga att påverka och sedan stänga in sig med denna uppfattning. Var öppensinnad och fördomsfri!


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , (intressant?)

Kommentarer
Postat av: Solcell

Lite lång film, men gillar tänket att inte ta första bästa som sanning. Läst boken Kritiskt Tänkande? Den är lite inne på samma tema.

2009-12-06 @ 16:53:02
URL: http://skaffasolcell.se
Postat av: Egil

Vilken befrielse att läsa din blogg, Henric. Kan kan bli så trött på människor som vägrar att ta till sig något information, forkning eller vad det månne vara som pekar på människans överutnyjande av omgivning. Jag håller just på att läsa boken: "Vad händer med världen utan oss" (Alan Weisman, Prisma 2008) där vetenskapsmän från en rad dicipliner tänker ställs inför tanken att människan av något skäl plötsligt skulle försvinna. Den centrala frågan är om och i så fall hur snabbt den övriga miljön i form av flora, fauna och klotet skulle återhämta sig efter att trycket från människan skulle försvinna. En mycket tankvärd bok som även redogör för forskning om teorier om att homo sapiens skulle ha utrotat de stora däggdjuren båda på den amerikanska kontinenten, i Australien och Nya Zealand. Människan, med sin uppfiningsrikedom och styrka och nu även talrikedom måste lära sig leva i närmare balans med den övriga naturen.

2010-05-03 @ 23:13:19
URL: http://egilbjarko.mpbloggar.se/
Postat av: Henric

Tack för kommentaren Egil! och tack för boktipset, jag har hört talas om den och är sugen på att läsa. Jag ska helt enkelt leta upp den. Det är minst sagt spännande tankar att leka med.

2010-05-04 @ 22:18:37
URL: http://dinmiljo.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0