Does it look like she sells drugs?

En liten fågel viskade i mitt öra att man i videon till den nya remixen på Adam Tenstas låt Dopeboy kunde hitta Maria Wetterstrand. När Maria inte medverkar i musikvideos är hon språkrör för Miljöpartiet tillsamans med Peter Eriksson.
Jag blev ju glatt överraskad måste jag säga.
Och nej Maria, jag skulle nog inte anta att du säljer droger.


Al Azif vs Adam Tensta feat Eboi - Dopeboy

Crossdresser

Min blogg kommer ut ur garderoben, visar sitt sanna jag. Alla har vi nog lite crossdressing i oss.
Din Miljöblogg visar nu en ny sida av sig själv, en musikalisk sida som ni kanske inte väntat er.
Men varför låsa sig i dagens kategoriseringssamhälle? När man kan njuta av mångfaldens ärofyllda frukter.

Ett musiktips!
Sen jag sprang på detta band har jag haft svårt att sluta lyssna på dem. The Wooden Sky är ett band från Toronto som helt enkelt gör fantastisk musik.


The Wooden Sky - The Wooden Sky

mer Mer MER!
MySpace

En promenad.

Jag började med att gå ner med lite sopor för sortering.

Då ställde jag mig frågan "Mättas samvetet av att man går ner med sina sopor till sorteringscentralen, även fast man faktiskt inte slutför uppdraget?" Dessa människor har tagit sig tid att sortera soporna uppe i hushållet, gått ner med dem till sorteringskärlen, men sen tog deras inspiration slut och påsarna med det sorterade avfallet hamnade nedaför kärlen.

Sen fortsatte jag min promenad och mitt andra huvudbry dök snabbt upp.

Personen som bestämde sig för att tappa dessa förpackningar (ca 4 meter från en papperskorg) måste ju antagligen bo i närheten. Är det någon som bor i närheten och drack juicen i hushållet och sedan gick ut för att slänga förpackningen eller är det faktsikt så att denne groggade vodkan med juicen och tog sig några cigg i naturen? För att sedan tappa allt... hmm

Promenaden fortsatte ett tag innan jag stötte på Nalle Puh, i ett snår av grenar och gräs.

Det är ju uppenbart, det är ju mycket lättare att tappa kartongen påväg till sopstationen. Men min fråga i detta läge är snarare hur personen tänker när denne passerar förbi sin kartong? Är det skam eller kanske stolthet?

Längre ner längs promenaden stöter jag på ännu en samling av de mest underliga saker.

En säck med en död palm.


En orgel.


En kippa och Twix.

Nu är jag hemma igen efter min promenad. Det är så mycket jag inte förstår.

Nintendo med feberkramper

Greenpeace tar tempen på världens ledande elektronikföretag.
Vi kan se att Nokia ligger i ledning med sina 7 poäng. Längst ner på listan hittar vi stackarna på Nintendo som inte verkar ha en aning om vad de håller på med.
Poängsystemet bygger på ett antal kriterier som Greenpeace anser att företagen bör uppfylla. Det handlar om energisnålhet, återvinning och att inte använda farliga ämnen bland annat.

Se hela listan


Vattenfall eller vattenfall?Ett av Europas största energiföretag, man kan tycka att de ska föregå med gott exempel. Men så är inte fallet. Vattenfall är också ett av Europas största enskilda källor till klimatpåverkan, deras koldioxidutsläpp är större än hela Sveriges och ökar stadigt för varje dag som går!

Det som förundrar mig mest är hur ett så stort energiföretag kan fortsätta med deras underliga satsningar på kolkraft i Polen och Tyskland. De pumpar in miljarder Euro i kolkraftsprojekt och lämnar forskningen kring förnyelsebar energi helt lottlös. Låter det inte som en satsning som bör uppmärksammas betydligt mer?

Om Vattenfall får fortsätta sin verksamhet lär vi i framtiden inte ha många vattenfall kvar.

Vem vill lita på teknikens under?Överlevnad och fortplantning är de två centralaste begrepp i människans liv. Allt en människa gör kan i grunden kopplas till någon av dessa begrepp, på lång sikt eller mer direkt. Många gånger styr dessa begrepp våra beslut i livet, ofta utan att vi är medvetna om detta.

Det slog mig häromdagen, att förr i tiden så var människan långt mycket mer beroende av miljön för att överleva än idag, detta ledde till att människan vårdade miljön på ett helt annat sätt. Nu talar jag om tiden före industrialiseringen och bakåt. Kunskapen var självklart på en betydligt lägre nivå förr, kunnandet i miljöfrågan är avsevärt mycket större idag. Men problemet idag är att människan i och med dagens teknik har glidit ifrån miljön som en överlevnadsfaktor. Idag förlitar sig många på tekniken som ett substitut till miljön i frågan om överlevnad. Vi faller mer och mer tillbaks på tekniken och intresset för miljön minskar vilket i sin tur leder till en minskad omsorg och omtanke. Miljön blir allt mer osynlig i ett samhälle som förlitar sig allt mer på tekniken.

RSS 2.0