Ett enkelt tips! Angående plastpåsar...

Fick ett tips om denna Ecobag med det något spännande namnet InTheNet UF. Det är en tygpåse i slitstarkt material som ska ersätta alla de småpåsar vi använder till att packa vår nyinköpta frukt och våra grönsaker i. Det går självklart att använda gång på gång och har en snörig annordning som ger möjligheten till förslutning. Frågan jag ställer mig som student och något ekonomiskt eftertänksam är hur mycket påsen väger. Köper man en paprika för 49kr/kg så bör inte påsen väga för mycket.Nu till mitt personliga tips! När jag handlar har jag slutat att plocka på mig en påse per frukt- och grönsakssort. Jag tar en påse sen stoppar jag alla mina frukter och grönsaker i den. Vid kassan plockar jag självklart upp alla de olika var för sig på bandet för att underlätta för kassörskan. Jag ser det inte som ett problem med hygienen då jag sköljer allt när jag kommer hem. Med tanke på alla andra händer som redan rört vid allt så gör detta antagligen ingen större skillnad för mig. Det leder däremot till att jag minskar mitt platspåseintag med ca 3-5 påsar per inköpstillfälle. Fantastiskt!
Tänk Klimaterian!


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , (intressant?)

Kommentarer
Postat av: Alician

Bra tips! Jag har också en miljöblogg, kolla gärna in den! http://ladygreen.blogg.se

2009-05-14 @ 19:49:11
URL: http://ladygreen.blogg.se/
Postat av: Brant

Bra blog! Om jag får lov att tipsa så köpte vi in reklamcyklar från http://www.reklamcykeln.se till vårat företag för ett tag sen. Istället för alla kundmöten via bil cyklar vi nu runt. Bra för både hälsa och miljö!Ha de

/Brant

2009-05-27 @ 18:18:25
URL: http://www.companeros.se
Postat av: Marie-Louise Kristola

Hej Henrik,

nästa vecka skall Klotet i Sveriges radios P1 ha en första stor utvärdering av program och blogg. Nu bjuder vi in lyssnare och läsare att komma med respons och konstruktiv kritik på bloggen. Vad tycker du vi gör bra och mindre bra? Hur skulle vi kunna utvecklas?

Titta gärna in och tyck till du också!

http://www.sr.se/sida/default.aspx?ProgramId=3345Vänliga hälsningar/ Marie-Louise Kristola, programledare

Postat av: Madeleine

Hej Henrik! I Linköping pågår ett projekt som heter Ren stad och som i första hand vänder sig till ungdomar. Varje månad röstas det fram en "Superstädare", som ska städa och blogga.

Jag är en av kandidaterna i juli månad. Och jag behöver röster för en viktig sak - att hålla vår vackra stad ren!! Man kan rösta 1 gång per dag/ip-adress fram till och med 28 juni.

Snälla - rösta på mig på http://tinyurl.com/MadeleineEdmark

Tack!/Madeleine

2009-06-22 @ 13:37:44
Postat av: Toussaint Mikael

Hi dinmilijo, my name is Mikael Toussaint

I’m from a brand called Finisterre, a sustainable fashion company from Cornwall in UK, we’ve been recognised for our eco-achievements recently: we’ve won the ISPO Eco Design Award, the Observer Ethical Business Award, The Surfer’s Path Green Wave Award and Cornwall Sustainability Awards.I came across your web site dinmiljo.blogg.se through google, and through links on other people pages and also in conversation in the office, so I thought id get in touch.We wondered if you would be interested in doing a bit of a swap; perhaps writing a review of what you think of our brand and products on your site: we could perhaps add your blog to our links page on our new site, which will be live in 6 weeks.We have a Pagerank of 5, so you are probably aware of the benefits in your google rankings, but it was more on a personal level that we would like to work with your site, as it seems we share many of the same core values and appeal to people with a mutual interest.Let us know what you think of the idea of writing a post on Finisterre. We would be really interested to hear what you think of our brand values and products.MikaFinisterre

www.finisterreuk.com

01872 55 44 81

07876 35 13 23

2009-07-30 @ 13:33:46
URL: http://www.finisterreuk.com/
Postat av: Johanna

Bra tips och bra inlägg! Uppskattar ditt arbete hoppas det ger respons. Kika gärna förbi på min blogg, http://envarning.blogg.se/. Detta är en del av mitt projektarbete för engagemanget i klimatfrågor, följ med på min resa.

2009-09-25 @ 23:53:25
URL: http://envarning.blogg.se/
Postat av: Linda

vilken otroligt bra blogg! denna kommer att följas från och med nu. Keep up the good work!Linda

2009-12-08 @ 22:32:14
URL: http://lindanorrman.blogg.se/
Postat av: shannon

thanks for the info. I don't like plastic bags.

2009-12-11 @ 18:56:58
URL: http://www.palmettohardwood.com
Postat av: Jeppe

Biobag tillverkar komposterbara plastpåsar av majs bl a, finns hos jordklok.se t ex. Vi använder dem som avfallspåsar och i paket. Angående ditt personliga tips så kan man alltid satsa på Ekolådan t ex, då får man hem frukten i en låda utan påsar och de tar tillbaka lådan och återanvänder den...

2010-01-10 @ 16:49:34
URL: http://www.bonkelidesign.se
Postat av: Nathalie

Hej!Jag arbetar på ett nystartat sajt som heter Resa I Sverige. Vi har en affärsidé som har utformats ifrån den situation som vi befunnit oss i ett tag nu, med lågkonjunktur och en svag krona. Efter undersökningar och påläsningar har vi sett att svensken idag lägger betydligt mycket mindre pengar på utlandsresor än tidigare och istället väljer att resa i på hemmaplan.Vi tycker dock att utbudet för att kunna uppleva Sverige fullt ut, är alldeles för klent idag – och utifrån detta, har vi skapat resaisverige.se.Detta kommer att bli en komplett guide över vårt lands fantastiska mat- nöjes- och turistattraktioner. Men det unika med oss, om du jämför med andra typer av reseguider, är att en stor del av sajter utgörs av bloggare. På detta sätt blir sidan ”levande” och du som besökare kan ha en ”relation” till det som skrivs genom att kommentera bloggar och sedan få offentliga svar. De som bloggar kommer främst att utgå från följande kategorier:

• Mat (restauranger mm.)

• Boende (hotell, vandrarhem mm.)

• Nattliv (klubbar, pubar mm.)

• Kultur (museum, konstgallerier mm.)

• Friluftsliv (fiske, golf mm.)

• Transport (tåg, buss, flyg mm.)

• Nöjesattraktioner (Tivolin, djurparker mm.)Någonting som också skiljer oss från andra reseguider är att vi kommer kunna erbjuda våra besökare en rättvis bild av ett kommande resmål i form av film. Att en bild säger mer än tusen ord, är et känt ordspråk, tänk dig då hur mycket mer tidseffektivt det är att komplettera rörlig bild och ljud kontra textformat. Och framförallt – hur mycket ärligare det faktiskt blir!Vi står för innovativt tänkande, då webb-tv är någonting som du garanterat kommer att se mer av på hemsidor världen över inom kort.Var kommer du in i bilden?

Vi ser gärna att du bloggar för oss!Känner du att du skulle kunna mantra någon av dessa kategorier och skriva om det? Självklart arbetar vi i team och finns alltid som bollplank för varandra om frågor skulle uppstå!En stor del av vår verksamhet är att vi värnar om miljön och kommer att samarbeta med olika miljöorganisationer, vilka annonsintäkterna från din blogg kommer att gå till. Detta handlar alltså om välgörenhet för din del.Verkar detta intressant? Återkoppla till mig på nathalie@resaisverige.se.MVH Nathalie

2010-02-25 @ 10:15:37
URL: http://resaisverige.se
Postat av: Aleksandra

Hej där! Inressant blogg du har, tycker det är bra med folk som bryr sig om miljön. Gå gärna in på min blogg och läs om Greenpeace's kampanj mot kärn- och kolkraft :)

2010-03-19 @ 13:20:00
URL: http://aleksandraboscanin.blogspot.com
Postat av: http://sankformiljon.blogg.se/

vilken bra blogg du har!Kolla även in denna blogg: http://sankformiljon.blogg.se/

2010-04-01 @ 11:26:19
URL: http://sankformiljon.blogg.se/
Postat av: Adela Karlsson

Tycker om det du skrivit! Underhållande att se lite fina saker och inte bara det generella grejerna som man kan se om hela tiden. ;)

Postat av: Rebecka

Gillar om det du skrivit! Underhållande att se en del prima grejer och inte endast det generella grejerna som man kan se om varenda dag. ;)

2010-11-29 @ 12:12:42
URL: http://jade.se/reseerbjudanden
Postat av: Stefan Nilsson

Riktigt bra. Tycker att vi använder alldeles för mycket plastpåsar.

2011-04-19 @ 11:07:22
URL: http://biggest-loser.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0