Årets första olja har landat

Jag läser om olja. Oljan sägs ha hamnat där den inte hör hemma och jag känner en suck av uppgivenhet dra över mig. Min suck drar paralleller till den första snön på året. Den första snön skapar alltid, utan betydande undantag, en apokalyptiskt kaos i all form av trafik och alla transportmedel som människan så duktigt snickrat fram ligger i diket. Det är samma sak var år, den första snön är den första snön och det är ingenting vi någonsin kommer att vara beredda på. Det enda vi kan vara säkra på är just det att den kommer.

Jag frågar mig själv lite försiktigt... hur förvånad ska man vara på någon form av förvåningsskala, när det helt plötsligt är olja där olja inte borde vara? I det risksamhälle som människan skapar och bygger in sig i, hur förvånad kan man då påstå att man är? Jag har inte funderat färdigt riktigt ännu utan lämnar det lite öppet, skalan kan ligga mellan 1 och 10 där 10 är "så förvånad att man kräktes lite i munnen i ren panik när man såg vad som hänt" och 1 är "så lite förvånad att man kräktes lite i munnen i ren panik när man såg vad som hänt".

Kommentarer
Postat av: Theréz

Det är hemskt -.-

2010-05-04 @ 22:57:37
URL: http://therez.blogg.se/
Postat av: Egil

Här är en tänkvärd länk kopplad till en bok om världen efter människan.http://www.worldwithoutus.com/multimedia.html

2010-05-05 @ 08:20:04
URL: http://egilbjarko.mpbloggar.se/
Postat av: Henric

Theréz: Det är fruktansvärt helt enkelt.Egil: Nu fastnade jag på den här sidan. Inte bra när jag borde plugga! :) Tack för tipset.

2010-05-05 @ 14:41:02
URL: http://dinmiljo.blogg.se/
Postat av: Destination Läckö-Kinnekulle

Hej,Lördagen den 29 maj 10.00-15.00 arrangeras Sveriges första ekologiska bröllopsmässa. Mässan visar Läckö-Kinnekullebygdens breda utbud inom ekologiska varor, där allt från gårdsbutiker till guldsmeder och frisörer ställer ut. För par som går i bröllopstankar erbjuds drop-in vigslar av Lidköpings borgliga vigselförrättare.Mer information finns på länken nedan:

http://www.vastsverige.com/sv/lackokinnekulle/brollopromantik/Wedding-Weekend/Det vore toppen om du kunde föra detta vidare till dina läsare.Med Vänliga Hälsningar

Ida Erlandsson,

Destionation Läckö-Kinnekulle.2010-05-12 @ 11:32:31
Postat av: Peter

www.iLoveGratis.se

En tjänst som låter privatpersoner och företag skänka bort föremål och prylar de inte behöver/använder genom att lägga in en annons helt gratis på iLoveGratis.se På så sätt bidrar man till en förbättrad miljö samt sparar tid och pengar! Med andra ord betyder det att allt som finns på sajten är helt gratis!På iLoveGratis kan du även direkt integrera med sociala medier som facebook och på så sätt nå ut till tusentals!Tack!

2010-05-29 @ 17:41:22
URL: http://ilovegratis.se
Postat av: Krister

Jobbigt med olja. Så är det.

Ändå kör man bilen varje dag.

Skulle jag ha råd skulle jag köpa en hybrid.

Undrar stilla i mitt inre vad som skulle hända om alla kineser skulle skaffa bil. Det är inte så otroligt längre. Varje kines vill ju ha en bil.

2010-08-09 @ 22:40:18
URL: http://isolering-pris.se
Postat av: sofia Knutsson

Det här vill jag göra för den regionala miljön!Gå in på länken nedan så hittar ni information om en stor Uppsala-satsning för att främja en ren stad. Jag kanditerar till "superstädare", rösta gärna på mig!

http://www.minstaduppsala.nu/candidate.php?id=488

2010-08-23 @ 05:57:05
Postat av: Annika Granstedt

Tycker om det du skrev! Roligt att se en del prima saker och inte endast det generella sakerna som man kan läsa om hela tiden. ;)

Postat av: Gall

Verkligen dags att bygga bort vårt oljeberoende

2012-02-21 @ 00:07:03
URL: http://www.galdump.info

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0