På jakt efter wattarna

image3

Nu har jag äntligen gjort det! Jag har länge gått och funderat på att köpa en elmätare, mätaren som visar hur mycket ström en apparat drar ur uttag den är kopplad till.


Anledningen till köpet har antagligen att göra med att jag älskar att se resultatet av en förändring. Jag vill inte bara veta att när jag stänger av TV:n ordentligt så drar den ingenting, jag vill SE det. Det är härligt!


Under min jakt på wattarna har jag både kommit fram till resultat jag räknat med, men också några som jag inte direkt kan säga att jag tänkt på. Att min digitalbox till TV:n inte har någon standbyknapp visste jag, men att det gick åt 7W i standbyläget visste jag inte. Andra apparater som också drog mer än jag hade önskat i standbyläge var min externa hårddisk som drog 4W och xbox-konsollen låg och puttrade på 2W i avstängt läge. Jämför med min lågenergilampa på 6W och då är den faktiskt tänd.


Jag har nu kopplat om några av sladdarna till en dosa med strömbrytare för att bli av med alla smygfisar. Kolla runt och fundera ut vilka kontakter du utan problem kan koppla till en dosa med strömbrytare eller helt enkelt dra ut när du inte använder. Lycka till!

/Henric


Kommentarer
Postat av: Bella

typ riktigt bra tips. min mobilladdare drar ingen ström när den inte laddar, det är äg

2008-02-28 @ 00:13:51
Postat av: Daniel

Hej Henric,
Fint att höra att det finns fler wattjägare där ute :) En elmätare är en investering som betalar sig snabbt. Själv har jag inriktat mig mest på lampor och passar här på att göra reklam för mitt projekt för att uppmuntra fler att byta ut glödlamporna: www.lampjakt.se . Kika in och rapportera din lågenergilampa!

Jaga vidare!

2008-03-03 @ 17:18:38
URL: http://www.lampjakt.se
Postat av: Jenny

Jag bör också skaffa mig en sådant!

2008-03-07 @ 12:51:16
URL: http://blogs.su.se/jalba
Postat av: Bella

Nu tycker jag att det är dags för ett nytt inlägg :)

2008-03-16 @ 19:30:05
URL: http://www.belluni.blogg

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0